Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Voel jij je somber, heb je nergens zin in? Kun jij niet meer genieten van dingen zoals je vroeger kon? Voel jij je moe en blijf je maar piekeren? Merk je dat concentreren op school lastig gaat? Veel jongeren hebben last van dipjes. De meeste dipjes gaan na een paar dagen weer over, maar soms

blijf je langer lopen met een naar gevoel. Het is dan belangrijk om iets aan je somberheidsklachten te doen. De groepstraining Head Up is bedoeld voor jongeren van 13-18 jaar met somberheidsklachten.

De training

In de groepstraining Head Up probeer je negatieve denkpatronen te achterhalen en om te zetten in reële en positieve manieren van denken. Ook leer je leuke activiteiten in te plannen. In de laatste drie bijeenkomsten ligt de nadruk op assertiviteit, het omgaan met conflicten en het plannen van de (nabije) toekomst. Je maakt wekelijks thuisopdrachten in je eigen werkboek. Er is ook een bijeenkomst voor ouders, waarin zij informatie krijgen over de training en ondersteuning bij het omgaan met de depressieve klachten van hun zoon/dochter.

o Inzicht krijgen in de relatie tussen denken, doen en voelen
o Anders leren denken door je negatieve gedachten om te buigen tot positieve gedachteno Leren ontspannen en leuke activiteiten in plannen
o Socialevaardighedenvergroten
o Omgaan met conflicten, assertiviteit
o Het plannen van de (nabije) toekomst

Informatie

  • Voor jongeren van 13-18 jaar met somberheidsklachten.
  • 8 bijeenkomsten en start op 21 januari 2019 van 15.00 – 16.30 uur
  • De training wordt gegeven op De Rietlanden door jeugdpreventiewerker van Welzijn Lelystad enSterk op School- medewerker van JGT Lelystad.
  • De training is gratis.
Datum:
21 januari 2019
Tijd:
15:00 - 16:30
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.welzijnlelystad.nl/jeugdwelzijn/preventie/head-up/

Locatie:

Rietlanden
Grietenij 2202
8233 BZ Lelystad
Telefoon:
0320-295959
Site:
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren:

Welzijn Lelystad
Jeugd en Gezinsteam