Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De ART Leren is Controle training is er voor jongeren die beperkte zelfcontrole hebben, snel geïrriteerd, agressief zijn, een kort lontje hebben of anderen de schuld geven van eigen gedrag.

De training

De Agression Replacement Training bestaat uit drie componenten: sociale vaardigheidstraining, controleren boosheid, moreel redeneren. De sociale vaardigheidscomponent leert je hoe je anders kunnen handelen in plaats van te reageren met agressie. De training controleren boosheid leert je ook wat je niet moet doen. Het doel is de zelfcontrole/zelfbeheersing te verbeteren en de agressie te verminderen. Je wordt getraind om in (ruzieachtige) situaties niet met agressie te reageren. In het onderdeel moreel redeneren moet je sociale beslissingen nemen.
Om je veilig te laten voelen en te werken vanuit (h)erkenning, zijn er aparte groepen voor jongens en meisjes. Tijdens de oefeningen help je elkaar met meedenken, feedback geven en oplossingen bedenken. Zo leer je niet alleen de signalen van je eigen gevoelens te herkennen, maar ook die van anderen en hoe zij daar op een positieve manier mee om kunnen gaan.

o Lichaam signalen en gevoelens herkennen die tot problemen kunnen leideno Nieuwe keuzes te maken ten aanzien van je eigen gedrag
o Positief gedrag te bedenken en aan te leren
o Beter te communiceren met je leeftijdsgenoten en volwassenen

Informatie

  • Voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar
  • 10 bijeenkomsten en start op 10 januari van 15.00 – 16.00 uur
  • De training wordt gegeven op een locatie van het JGT (Botter 11-49), Sterk op School-medewerker van JGT Lelystad.
  • De training is gratis
Datum:
10 januari 2019
Tijd:
15:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://jgtlelystad.nl/preventiemakelaar

Locatie:

Jeugd en gezin team
Botter 11 49
8232 JS Lelystad + Google Maps
Telefoon:
088 - 0029922
Site:
Bekijk de site van Locatie

Organisator:

Jeugd en Gezinsteam
E-mail:
vragen@jgtlelystad.nl
Site:
Bekijk de site van Organisator