Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Ypsilon organiseert door het hele land Psysalons. Een Psysalon is een ontmoetingsplaats voor cliënten, familie, naasten, hulpverleners en ieder die interesse heeft in het thema dat op dat moment wordt besproken. In Flevoland zal dit georganiseerd gaan worden in samenwerking met Welzijn Lelystad, GGZ Centraal, Kwintes en Anoiksis.

Woensdag 8 mei 2019 om 19.30 uur zal de 3e van de reeks Psysalons zijn in zorgcentrum Hanzeborg, Koningsbergenstraat 201A te Lelystad (naast het Centraal station).
Dit keer is het onderwerp:

Hoe is het om te leven met borderline en depressie?
Lezing door ervaringsdeskundige Anika Rooke.

Je hoort er wel eens over, maar hoe is het eigenlijk om te leven met borderline? Vaak heerst er veel taboe over dit onderwerp en bestaan er veel vooroordelen. Genoeg reden voor ervaringsdeskundige en schrijfster Anika Rooke om dit onderwerp uit de taboesfeer te willen halen. Ze is druk bezig met het schrijven van haar eerste boek en geeft lezingen over haar ervaring met borderline. Ze komt ook bij de Psysalon in Lelystad haar verhaal doen.

Anika vertelt op persoonlijke en boeiende wijze wat het betekent om een persoonlijkheidsstoornis te hebben.

Anika: “Je somber voelen, last hebben van stemmingswisselingen, onbeheersbare woedaanvallen, de neiging om jezelf opzettelijk pijn doen… In mijn lezing geef ik je een kijkje in mijn leven met borderline, depressie en zelfbeschadiging. Ik vertel door welke gebeurtenissen ik steeds verder afzakte, maar ook hoe ik na zestien jaar keihard knokken de weg naar boven weer vond. Door middel van diverse boekpassages laat ik je binnen in mijn complexe gedachtestroom, zodat je uit eerste hand hoort wat een persoonlijkheidsstoornis met een mens kan doen. Mijn verhaal is heftig, maar biedt ook zeker hoop. Na afloop van mijn lezing is er alle ruimte om vragen te stellen of verder met elkaar in gesprek te gaan. Ook zal er familie van mij aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.”

Wil je alvast meer over Anika weten? Ga dan naar www.anikarooke.nl

Wanneer:

Woensdag 8 mei van 19.30 (inloop vanaf 19.00) tot uiterlijk 21.30 uur.
Iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp is welkom.

Kosten:

Aan het bijwonen van deze lezing zijn geen kosten verbonden

Aanmelden:

Voor 6 mei, via mmarkx@ypsilon.org

 

Locatie:

Hanzeborg – Plein 201
Koningsbergenstraat 201
8232 DC Lelystad

Overige informatie

Rolstoeltoegankelijk
Ja